Páteční vaření s Drahomírou Bečvářovou

V pátek 28. dubna 2017 jsme v naší jídelně měli už od rána jednu posilu navíc: přijela k nám bývalá šéfcukrářka a kuchařka kulinářského centra Vitana paní Drahomíra Bečvářová, aby společně s námi připravila pro naše strávníky zajímavé moderní menu:

Polévku z čerstvého pórku se sýrovými krutony

Vepřové ragú s kořenovou zeleninou a řapíkatým celerem, kynuté bramborové knedlíky s bulgurem

Muffiny s kousky čokolády

IMG_20170428_075206

Zatímco jedna parta kuchařek se nejdříve pustila do přípravy muffinků, ostatní kuchařky začaly s krájením vepřového masa na kostky. Potom přišlo na řadu čištění a krouhání celeru a mrkve, které tvořily základ zeleninové přílohy. K tomu jsme ještě přikrájeli řapíkatý celer, který směs barevně i chuťově zpestřil.

Velkou novinkou pro nás byla příprava kynutých bramborových knedlíků. Do sypké směsi jsme podle receptu přidali droždí i předem uvařený pšeničný bulgur a tradičním způsobem jsme vyváleli šišky. Vařili jsme je jako obvykle v páře v konvektomatu. Výsledkem byly vláčné a nadýchané knedlíky.

IMG_20170428_093246

Celé menu jsme doplnili pórkovou polévkou s křupavými kostičkami sýrových krutonků. Připravený oběd splňoval všechny požadavky na moderní vyvážený pokrm – obsahoval maso, dostatek zeleniny i netradičně upravenou přílohu.

IMG_20170428_121029

A muffinek byl tou správnou sladkou tečkou…

IMG_20170428_083826

Páteční vaření se nám podařilo připravit s podporou obchodní zástupkyně společnosti Vitana paní Diany Hoškové. Bylo to náročné, ale díky zkušenostem paní Drahušky Bečvářové se výsledek podařil. Velmi nám pomohl i fakt, že máme naši kuchyni dobře vybavenou potřebnými spotřebiči – všechny tři konvektomaty byly od rána nepřetržitě v provozu.

Podle reakcí strávníků věříme, že jim páteční oběd opravdu chutnal. A to je pro nás ta nejlepší odměna.

IMG_20170428_120623