Co si přejí letošní deváťáci

Tak jako každý rok touto dobou, i letos jsme vyzvali současné deváťáky, aby nám napsali svoje přání. Pomalu se končí jejich docházka na základní škole i u nás ve školní jídelně a nastane doba loučení. A my bychom jim právě na rozloučenou rádi uvařili jejich oblíbená jídla. Co si přejí letošní deváťáci?

U polévek byly nejžádanější dýňová, bramborová a česnečka – přály si je 3 třídy ze 4. 9.A a 9.B si přály čočkovou polévku. Docela překvapivě se do výběru dostala i drožďová a žampionová polévka. Ale proč ne. Jedna třída by si dala frankfurtskou s párkem. Tu jsme tedy nevařili už tři roky (víte, že ve školních jídelnách se uzeniny dost omezují), a tak ji do květnového jídelníčku zařadíme.

Mezi hlavními jídly jsou jasnými vítězi tortilly, kuřecí řízek s bramborovou kaší a kuřecí plátek s hranolkami se 3 nominacemi. Hned v závěsu za nimi skončila svíčková na smetaně s houskovými knedlíky. Mezi dalšími přáními se objevilo také rizoto, losos, ovocné knedlíky i buchty s povidly.

Některá přání jsme už vyplnili. Ostatní jídla postupně najdete v květnovém a červnovém jídelníčku. Snad si na nich pochutnají nejen deváťáci…