Vaříme na přání našich deváťáků

Každý rok touto dobou se obracíme na žáky devátých tříd, abychom od nich zjistili, jaká jídla mají nejraději a co by u nás ještě rádi ochutnali. Zdá se, že se chutě dětí během let moc nemění, protože názvy jídel se v dotaznících pravidelně opakují. Jak to tedy vypadá letos?

Polévkám jasně vévodila rajská, kterou by si přáli ve čtyřech z pěti 9. tříd. Dva hlasy pak dostaly nudlová, písmenková a česneková polévka. Oblíbené byly ale i krémové polévky (dýňová, špenátová, hrášková).

tomato soupe

Mezi hlavními jídly na celé čáře vyhrály tortilly. Našli jsme je na všech pěti vyplněných dotaznících. Po dvou bodech získaly svíčková (včetně poznámky: se šlehačkou a brusinkami), plátek s hranolkami, buchty s povidly a pizza. Kromě toho se mezi přáními objevily také halušky, šišky s mákem nebo rizoto.

Slibujeme všem deváťákům, že všechna přání jim splníme a jednotlivá jídla budeme postupně zařazovat do našeho jídelníčku. Už na úterý 4.4. jsme naplánovali vepřový plátek s bramborovými hranolkami, v pátek 14.4. bude rizoto a ve čtvrtek 20.4. tortilly.

Ať vám u nás chutná!