PF 2019
Přejeme všem našim strávníkům, ať je pro ně nastávající rok 2019 plný rozmanitých chutí, příjemných vůní a pestrých barev. Ať si plnými doušky vychutnají nejen každé sousto, ale i každý okamžik! Kolektiv zaměstnanců školní jídelny
Přejeme všem našim strávníkům, ať je pro ně nastávající rok 2019 plný rozmanitých chutí, příjemných vůní a pestrých barev. Ať si plnými doušky vychutnají nejen každé sousto, ale i každý okamžik! Kolektiv zaměstnanců školní jídelny
Červená řepa patří stejně jako mrkev, celer, petržel, křen nebo zázvor mezi kořenovou zeleninu a v našem jídelníčku by pro svoji osobitou chuť a charakteristickou sytě rudou barvu neměla chybět. Z polí se sklízí koncem léta a nastupující podzim je tedy její hlavní sezónou. V kuchyni…
Vážení strávníci, rozhodli jsme se, že od začátku nového školního roku budeme pro přípravu jídel v naší školní kuchyni používat pouze vejce od nosnic, které nežijí v klecích. Připojujeme se tak k několika obchodním řetězcům, firmám a institucím, které se veřejně zavázaly neprodávat nebo nepoužívat vejce pocházející z klecových…
Pátek 15. června 2018 byl pro naše město i pro školní jídelnu poněkud vyjímečným dnem. Stali jsme se jednou ze zastávek mezinárodního mírového běhu Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run. Jeho evropská část odstartovala 27. února v Sofii – hlavním městě Bulharska a po překonání 15 tisíců…
Na pátek 29.6.2018 (předávání vysvědčení) mají všichni žáci a zaměstnanci školy odhlášený oběd. Zájemci si ho mohou individuálně přihlásit. Přeplatky žákům, kteří ukončují školní docházku, budou vyplaceny do částky 100,- Kč v hotovosti v pondělí 18.6.2018 v době od 11:45 do 14:00 hodin v jídelně…
Již tradičně v tuto dobu oslovujeme žáky 9. tříd, aby nám navrhli svých 5 nejoblíbenějších polévek a hlavních jídel, na kterých by si ještě u nás chtěli pochutnat. Vždy se zvědavostí čekáme, jaká jídla mají vlastně nejraději. Zde jsou návrhy letošních deváťáků: 9.A Polévky:…
Ve středu 21. února, v době, kdy si žáci a učitelé užívali volna během jarních prázdnin, se trojice našich kuchařek zúčastnila vzdělávací akce Nové trendy v moderním vaření. Toto školení pořádá pravidelně už řadu let společnost Jídelny.cz v mnoha českých a moravských městech a kuchařky z naší školní…
Přestože je na světě více než 8000 druhů rýží, na našem jídelníčku se jich objevuje jen několik. Liší se nejen podle místa a způsobu pěstování, velikosti a tvaru zrn, ale i podle způsobu zpracování a uplatnění v kuchyni. Ne každý se dobře orientuje v jejich sortimentu,…
Vážení strávníci, přejeme vám všem Vánoce plné pohody, radosti a milých setkání s lidmi, které máte rádi. Zaměstnanci školní jídelny
Na čtvrtek 2.11. jsme do našeho jídelníčku zařadili nový pokrm – sumečka na tymiánu. Děti i další strávníci tak budou moci ochutnat nový druh ryby, který si postupně získává místo v jídelníčcích školních jídelen po celé republice. Ačkoli jeho celé jméno je sumeček africký,…
To byl poslední příspěvek
To byl poslední příspěvek