Naše kuchařky se vzdělávaly
Ve středu 21. února, v době, kdy si žáci a učitelé užívali volna během jarních prázdnin, se trojice našich kuchařek zúčastnila vzdělávací akce Nové trendy v moderním vaření. Toto školení pořádá pravidelně už řadu let společnost Jídelny.cz v mnoha českých a moravských městech a kuchařky z naší školní jídelny jezdí pravidelně do Hradce Králové.
Účastníci se na této akci mohou obvykle seznámit s novými nebo opomíjenými surovinami, v praxi vidí jejich použití v kuchyni, získají tipy pro jejich zařazení do jídelníčku a samozřejmě mohou připravené pokrmy také ochutnat. Letos byly do programu školení zařazeny mimo jiné tyto pokrmy:
- perkelt ze sumečka s haluškami,
- filé z aljašské tresky s celerovou omáčkou,
- krůtí medailonky s hrubozrnnou hořčicí,
- jelení plec s kořenovou zeleninou a černým kořenem,
- myslivecká musaka z brambor a kančího masa.
Inspirace, kterou kuchařky na školení získaly, se brzy promítne i do našeho jídelního lístku.