Oběd se šéfkuchařem

V úterý 21. května přijal naše pozvání šéfkuchař společnosti Bidfood pan Petr Janů, aby společně s týmem našich kuchařek připravil obědové menu podle současných trendů. Chtěli jsme strávníkům nabídnout tradiční suroviny v neobvyklých kombinacích.

Polévka

Pro polévku jsme společně vybrali jednoduchý, ale chuťově vyjímečný recept na masový vývar se zeleninou a rýžovými nudlemi. Do vývaru jsme použili vepřové a hovězí kosti a kuřecí skelety a společně s kořenovou zeleninou, zázvorem, hřebíčkem a badyánem jsme ho nechali přes noc pomalu připravovat v konvektomatu. Druhý den jsme scezený vývar doplnili čerstvou mrkví, celerem, řapíkatým celerem, petrželí a pórkem. Použitým kořením získala polévka lehce exotickou asijskou vůni i chuť.

Krůtí ragú s hlívou ústřičnou

Kdo si jako hlavní chod zvolil 1, tomu jsme naservírovali krůtí ragú s hlívou ústřičnou – nudličky z krůtích prsou v jemné smetanové omáčce s kousky zázračné houby hlívy ústřičné. K tomu jsme podávali halušky promíchané s italskou Panchettou a čerstvým bílým zelím. Tato kombinace pro nás byla nová a bylo pro nás tedy příjemným překvapením, jak k sobě jednotlivé chutě ladily.

IMG_20190521_100921

 

Mleté biftečky s pohankou a jemným bramborovým salátem

Na 2 jsme chystali mleté biftečky z vepřového masa a pohanky. Pohanku jsme použili místo klasické housky a biftečky se tak jednoduše staly bezlepkovými. Jako přílohu jsme zvolili lehký bramborový salát, ve kterém se spojili chutě brambor, křupavé kořenové zeleniny, jemného sladkého hrášku a zakysané smetany. Celé jsme to doplnili směsí listových salátů a rukoly. Strávníci tak dostali na talíř lehký, chutný a zdravý pokrm.

IMG_20190521_101413

Všichni naši strávníci si mohli všimnout, že tyto akce s cizím šéfkuchařem v naší kuchyni pořádáme pravidelně každý rok. Pokaždé to znamená obohacení pro kuchařky, které získají nové podněty do další práce. A věříme, že je to obohacení i pro všechny, kteří u nás rádi ochutnají nová jídla.